Volledig scherm
Rick en Glenn. © Harrie Wenting

Rick d’n Urste aan het roer in Reusel

REUSEL - Met Rick Kuijpers (24) als Prins Rick d’n Urste heeft Reusel een carnavalsvierder in hart en nieren weten te strikken. Door zijn jarenlange ervaring bij carnavalsvereniging KrekWakWo weet hij als geen ander wat carnaval in Narrendonk is.

Sinds 4 jaar werkt Rick in het metaalbedrijf van zijn ouders. Naast de voorbereiding op zijn taak als prins, is hij ook bezig met de voorbereidingen om te gaan samenwonen mij zijn vriendin Judith.

Rick wordt in het komende carnavalsjaar bijgestaan door adjudant Glenn van der Heijden die hem de kneepjes van het vak zal leren. Ze doen dat onder het motto Samen zorgen dat ge gin tijd het om te ruste, mee prins Rick d’n Urste.

  1. Het succesjaar van springruiter Harrie Smolders in beeld

    Het succesjaar van springruiter Harrie Smolders in beeld

    Als eerste Nederlander eindwinnaar van de Global Champions Tour, met zijn team de Hamburg Diamonds winnaar van de Global Champions League, met de Nederlandse ploeg winnaar van de Nations Cup in Barcelona en individueel tweede bij het EK in Gothenburg. Harrie Smolders (37) beleefde in 2017 een ongekend succesjaar. Aan de hand van vijf foto’s blikken we met de springruiter uit Lage Mierde, die afgelopen weekend met zijn paard Zinius ook nog eens de wereldbekerwedstrijd bij Jumping Mechelen won, terug op de voorbije twaalf maanden.
  2. Briefwisseling tussen oorlogskameraden na 77 jaar boven water in Hooge Mierde

    Briefwisseling tussen oor­logs­ka­me­ra­den na 77 jaar boven water in Hooge Mierde

    HOOGE MIERDE - In het Oorlogsmuseum De Bewogen Jaren in Hooge Mierde vond afgelopen week een bijzondere ontmoeting plaats. De drie kinderen van Piet van Geel uit Nieuw Vossemeer kregen een spoor uit de oorlogsperiode van hun vader. De brief die Piet aan de ouders van zijn vermiste vriend van toen, Stanny van de Ende uit Bladel schreef, is daar het enige spoor van Stanny. In zijn brief vertelt Piet hoe hij zijn vriend kwijt raakte op het schip Le Pavon, dat in mei 1940 in Duinkerken gebombardeerd werd.

Tilburg e.o.