Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

'Steekpartij' tijdens carnaval in Schaijk blijkt val na ruzie, man (24) lichtgewond

UPDATESCHAIJK - In een feesttent bij de Phoenix aan de Pastoor van Winkelstraat in Schaijk is maandagochtend vroeg een 24-jarige man uit Schaijk gewond geraakt. Aanvankelijk werd gemeld dat hij in zijn kin was gestoken, maar uit nader onderzoek blijkt hij geslagen en gevallen. 

Dat gebeurde rond 0.49 uur. Getuigen verklaarden in eerste instantie dat het slachtoffer van achteren aangevallen werd en onder zijn kin werd gestoken. De man was na het incident aanspreekbaar en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Uden. In het ziekenhuis heeft hij aangifte gedaan. 

De eerste melding die bij de politie binnenkwam was die van een steekpartij. Dat werd later op de ochtend ook gecommuniceerd in een getuigenoproep van het Buurt Informatie Netwerk (BIN). De politie heeft maandag meerdere getuigen gehoord en concludeerde aan de hand daarvan dat het verhaal toch anders in elkaar stak. 

'Op de verwarming gevallen'

Uitbater Theo Potjes van de Phoenix verbaasde zich over de verkeerde melding. Volgens hem is het slachtoffer op zijn oog geslagen en vervolgens met zijn kin op de verwarming gevallen. 

Volgens Potjes ging het feest zondagnacht gewoon door na het incident. ,,We hebben wat ruimte gemaakt om hem heen, omdat er wat nieuwsgierige mensen waren die wilden kijken.'' Volgens Potjes vallen de verwondingen van het slachtoffer mee. ,,Hij heeft alleen een sneetje in zijn kin.'' 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement