Volledig scherm
De 'Blauwe Engel' van het Spoorwegmuseum in 2014. Dit treinstel is in Tilburg opgeknapt in het kader van het re-integratieproject waarbij in totaal 589 mensen mogelijk in contact zijn gekomen met het giftige chroom 6. © Erik Swierstra / Wikimedia Commons

22 meldingen na chroom 6-affaire Tilburg

TILBURG - In verband met de chroom 6-affaire in Tilburg hebben zich tot op heden 22 mensen laten registreren bij het onafhankelijk meldpunt van CAOP. Woensdag is een speciale inloopavond in wijkgebouw Het Spoor.

In totaal belden 57 personen met het speciale meldpunt in Den Haag, van wie er 22 zich lieten registreren. Zij ontvangen ook vervolginformatie en kunnen desgewenst voor onderzoek in aanmerking komen. Hoeveel personen gezondheidsklachten hebben, kan een woordvoerster niet zeggen.

Bij het gemeentelijk re-integratiebedrijf tRom werkten tussen 2004 en 2011 zeker 580 mensen aan museumtreinen waarop naar alle waarschijnlijkheid chroom 6 zat. Deze stof is mogelijk kankerverwekkend. Op de inloopavond kunnen betrokkenen zich laten informeren door de gemeente en door deskundigen van onder meer het RIVM en de arbodienst.