Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Tilburg en de NS kwamen op 6 februari met een financiële regeling voor slachtoffers van het chroom-6-drama. Bijna twee weken later zou de gemeenteraad daarmee instemmen, ondanks het feit dat gedupeerden zélf om hogere vergoedingen vroegen. © Dolph Cantrijn

Advocaten hebben chroom-6-vergoedingen op de korrel

TILBURG - Advocaten van chroom-6-slachtoffers kiezen verschillende strategieën om rechtvaardige schadevergoedingen af te dwingen. Eén van hen, Bedaux advocaten, overweegt de algemene tegemoetkoming van 7000 euro per persoon aan te vechten.

Maandagavond ging de Tilburgse gemeenteraad akkoord met de tegemoetkoming aan chroomslachtoffers. Zij moesten tussen 2004 en 2012 treinen schuren om hun uitkering te behouden en werden daarbij blootgesteld aan het kankerverwekkende chroom-6. Iedereen die meedeed (ziek of niet), krijgt 7000 euro. Daarbovenop komen tegemoetkomingen voor chroom-6-ziektes. Veel slachtoffers vinden dat onvoldoende; enkelen kondigden al juridische stappen aan.

  1. Willem II - Ajax is al uitverkocht; Willem II - Fortuna bijna

    Willem II - Ajax is al uitver­kocht; Willem II - Fortuna bijna

    Ook bij de eerstvolgende thuiswedstrijd verwacht Willem II een vol stadion; dat is op zaterdag 30 maart (18.30 uur) tegen Fortuna Sittard. Voor dat duel zijn nog enkele honderden kaartjes beschikbaar. De Tricolores zijn na een moeizame seizoensstart inmiddels behoorlijk op dreef. Ze bereikten de bekerfinale en zijn na de uitzege bij Feyenoord (2-3) in het linkerrijtje van de eredivisie beland. Daardoor strijdt de ploeg van Adrie Koster op twee fronten voor een ticket voor Europees voetbal.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.