Volledig scherm
IPTCBron Beeld werkt;Beeld werkt Tilburg Gemeentehuis Protest op de publieks tribune tegen het gebruikte Chroom 6 tijdens een raadsvergadering;Sale FR082;Tilburg;Nederland;NL © Joris Buijs / Beeld werkt

Chroom-6: Tilburg ontdekt nog 51 betrokkenen

TILBURG - Het aantal betrokkenen in de Tilburgse chroom-6 kwestie loopt verder op. De gemeente heeft ontdekt dat in de bewuste periode van 2004 tot 2011 nog 51 mensen werkzaam zijn geweest bij re-integratiebedrijf tRom. 

Dat bleek nadat onlangs zeven mensen uit deze groep zich bij de gemeenten meldden. Vervolgens kwamen nieuwe documenten aan het licht die nog 44 betrokkenen opleverden. Het totaal aantal mensen dat mogelijk met de mogelijk kankerverwekkende stof in aanraking is geweest loopt daarmee op tot 750.

De personen in kwestie zijn veelal niet direct betrokken geweest bij het opknappen van museumtreinen waarop de gifverf zat. ,,Het gaat meestal om ondersteunende functies, bij voorbeeld in de administratie, de automatisering of bij voorbeeld verhuizers", zegt een woordvoerster. De betrokkenen worden in het proces opgenomen en krijgen desgewenst ook de mogelijkheid zich te laten onderzoeken.

Eerder al kwam aan het licht dat de gemeente al in 2005 door de Arbeidsinspectie werd ingelicht over een stofprobleem bij tRom. Nog steeds is de gemeente op zoek naar alle relevante documenten over de chroom-6 kwestie. Volgens de woordvoerster hoeft dat echter geen vertraging op te leveren voor het onderzoek door de onafhankelijke commissie onder leiding van Peter van der Velden. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tilburger sprak in geheim af met criminele ‘Netflix-baron’ over duizenden kilo’s cocaïne

    Tilburger sprak in geheim af met criminele ‘Net­flix-ba­ron’ over duizenden kilo’s cocaïne

    TILBURG - Twee Nederlandse drugsverdachten hebben begin dit jaar in een hotel in Córdoba een geheime ontmoeting gehad met de Spaanse drugsbaron José Bugallo, beter bekend als Sito Miñanco. Eén van hen is Martin G., een autohandelaar die oorspronkelijk uit Tilburg komt, weet het Brabants Dagblad. G. en twee andere Brabanders horen volgens de politie bij een criminele Nederlandse bende die op grote schaal drugs verhandelt in Spanje.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.