Volledig scherm
Slachtoffers in de Tilburgse chroom-6 bijeen om de regeling van de gemeente te bespreken. © Dolph Cantrijn

Demonstratie chroom-6 bij station Tilburg

TILBURG - Met een demonstratie zetten slachtoffers van de Tilburgse chroom-6 affaire vrijdagavond druk op NS-NedTrain. ,,We willen dat zij samen met de gemeente over de brug komen voor een betere regeling”, zegt Natascha van der Put.

De demonstratie vindt plaats bij station Tilburg. Tussen zeven en acht uur ‘s avonds verwacht de organisatie daar tussen de zestig en tachtig deelnemers. In oranje-rode hesjes en met spandoeken zullen ze hun eisen kracht bij zetten. 

NS-NedTrain was afgelopen maandag volgens de initiatiefnemers ‘de grote afwezige’ bij een inspraakavond van de gemeenteraad van Tilburg. Slachtoffers pleitten daar onder meer voor een aanzienlijk ruimere algemene vergoeding dan de voorgestelde 7000 euro per persoon. Dat zou minstens 20.000 euro moeten zijn. Daarnaast willen ze levenslang vrij met de trein kunnen reizen. 

Gemeenteraad debatteert in twee instanties

B en W van Tilburg en NS-NedTrain verwachten tien miljoen euro nodig te hebben voor de door hen voorgestelde regeling. De gemeenteraad van Tilburg neemt maandag een besluit. In een later stadium volgt nog een debat over het onderzoeksrapport 'Door het stof’ en de lessen die daaruit voor de gemeente zijn te trekken.  

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.