Volledig scherm
In een hal van NS-dochter NedTrain knapten werklozen tussen 2004 en 2011 oude treinen op. © Hollandse Hoogte / Gerlo Beernink Fotografie

Justitieel vooronderzoek naar chroom-6-drama in Tilburg

TILBURG - Het Openbaar Ministerie is bezig met een vooronderzoek naar het chroom-6-schandaal in Tilburg. Dat bevestigt een woordvoerder van het functioneel parket van het Openbaar Ministerie.

Het is nog te vroeg om te zeggen wie waarvan wordt verdacht, zegt de woordvoerder. ,,We zijn ons nog aan het oriënteren.” Met verschillende betrokkenen is al gesproken. Bij het gemeentelijk reïntegratiebedrijf tROM in Tilburg zijn tussen 2004 tot 2011 treinen geschuurd waarop verf zat met het schadelijke chroom-6. Dat kwam in 2016 aan het licht. 

Uit onderzoek dat het Brabants Dagblad zaterdag publiceert doemt een schokkend beeld op van hoe dat kon gebeuren. Zowel NedTrain als de gemeente Tilburg, beide partner in het werklozenproject, liet forse steken vallen. Zo verklaren tientallen mensen die bij tROM aan de slag moesten dat het stof dat bij het schuren vrij kwam letterlijk overal was. 

Tot op de boterhammen bij de lunch aan toe. De beschermingsmiddelen, als ze al werden aangeboden, waren een aanfluiting, klinkt het unaniem. Over de nalatigheden van gemeente en NedTrain is in het Brabants Dagblad van zaterdag een reconstructie van 7 pagina’s te vinden. 

BD nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Burgemeester Weterings tevreden over Sinterklaasintocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’
    VIDEO

    Burgemees­ter Weterings tevreden over Sinter­klaas­in­tocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’

    TILBURG - Burgemeester Theo Weterings stelt dat de gemeente Tilburg de juiste keuze heeft gemaakt door de demonstratie tegen Zwarte Piet niet toe te staan langs de route van de Sinterklaasintocht. Hij betreurt het dat een groep tegenstanders de toegestane demonstratie alsnog probeerde te verstoren. ,,Maar je had er niet aan moeten denken als dit incident zich in het centrum langs de route had afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.