Volledig scherm
De 'Blauwe Engel' van het Spoorwegmuseum in 2014. Dit treinstel is in Tilburg opgeknapt in het kader van het re-integratieproject waarbij in totaal 589 mensen mogelijk in contact zijn gekomen met het giftige chroom 6. © Erik Swierstra / Wikimedia Commons

Tilburger: 'Ik kreeg kanker door schuren treinstellen'

TILBURG - ,,Er is met mijn gezondheid en die van anderen gespeeld.'' Mustafa el Mahdioui uit Tilburg is ervan overtuigd dat hij kanker kreeg doordat hij treinen moest schuren met verf met chroom 6.

De Tilburger werkte van 2004 tot 2011 met tussenpozen veelvuldig bij tROM, het re-integratiebedrijf van de gemeente dat vijftien treinen opknapte voor met name het spoorwegmuseum in Utrecht.   El Mahdioui kreeg in 2014 de diagnose lymfklierkanker. Na een aantal chemobehandelingen is hij inmiddels 'schoon verklaard'. "Maar het blijft als een sluipmoordenaar op je schouder zitten." De Tilburger gaf herhaaldelijk te kennen dat hij niet tegen het stof kon, maar werd gedreigd met korting op zijn uitkering.   Heeft u tussen 2004 en 2011 via integratiebedrijf tROM in de NS-werkplaats Tilburg gewerkt met chroom 6 beschilderde treinen of heeft u als NS-werknemer in de Tilburgse werkplaats met de verf gewerkt? Het Brabants Dagblad wil graag met u in contact komen. Stuur ons een bericht via oproep@bd.nl.