Volledig scherm
PREMIUM
Trots bij de presentatie van het eerste product van het Tilburgse treinproject voor werklozen in 2004: de Blauwe Engel. © Persbureau van Eijndhoven

Tilburgs treinproject: toen feest, nu beschaamd zwijgen

TILBURG - De aanvankelijke juichstemming over het 'treinproject’ onder Tilburgse bestuurders heeft plaats gemaakt voor schaamte. Gon Mevis, destijds als wethouder verantwoordelijk, doet er toch liever het zwijgen toe.   

De bobo’s verdringen elkaar op 8 september 2004: het eerste door Tilburgse werklozen opgeknapte treintje wordt gepresenteerd. Strak in de lak zit-ie weer, de ‘Blauwe Engel’. Van chroom-6, de kankerverwekkende stof in die lak die zoveel mensen onnodig leed en ellende zal bezorgen, heeft nog niemand gehoord.    

  1. Willem II - Ajax is al uitverkocht; Willem II - Fortuna bijna

    Willem II - Ajax is al uitver­kocht; Willem II - Fortuna bijna

    Ook bij de eerstvolgende thuiswedstrijd verwacht Willem II een vol stadion; dat is op zaterdag 30 maart (18.30 uur) tegen Fortuna Sittard. Voor dat duel zijn nog enkele honderden kaartjes beschikbaar. De Tricolores zijn na een moeizame seizoensstart inmiddels behoorlijk op dreef. Ze bereikten de bekerfinale en zijn na de uitzege bij Feyenoord (2-3) in het linkerrijtje van de eredivisie beland. Daardoor strijdt de ploeg van Adrie Koster op twee fronten voor een ticket voor Europees voetbal.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.