Volledig scherm
De Tilburgse gemeenteraad debatteert maandag en donderdag in het bedrijfsrestaurant van stadskantoor 6. De politiek wilde met zoveel mensen geen gebruik meer maken van de tijdelijke raadzaal in Het Laken. © Ben Ackermans/BD

Tilburgse raad debatteert nu niet over dossier chroom-6

TILBURG - Het dossier chroom-6 zal geen rol spelen in de Tilburgse gemeenteraad, die maandag en donderdag debatteert over de gemeentebegroting voor 2018. Dat werd maandag aan het begin van de vergadering duidelijk.

,,We zijn onder de indruk van de ingrijpende verhalen in het Brabants Dagblad, en de impact op de betrokkenen", aldus waarnemend raadsvoorzitter Marcel van den Hoven vooraf. ,,We hebben begrip voor het ongeduld van de betrokkenen. Maar het is passend de uitkomsten van de onderzoekscommissie af te wachten en dan afwegingen te maken."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Na 5 jaar doorbraak in zaak vergismoord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    Na 5 jaar doorbraak in zaak vergis­moord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    TILBURG - Bijna vijf jaar nadat de 44-jarige Rob Zweekhorst op straat werd doodgeschoten is er een doorbraak in het onderzoek. Vanochtend vroeg is een 51-jarige Schiedammer in zijn woning gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord, die later een vergissing bleek te zijn. Tilburger Jan Zweekhorst, de broer van het slachtoffer, is overvallen door het nieuws. ,,Ik had niet gedacht dat dit zo’n impact op ons zou hebben.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.