Volledig scherm
Tiny Heijmans, Nooit Gedacht

Nooit Gedacht en Geffen helpen Tiny Heijmans aan overwinning clubheld

BD ClubheldGEFFEN - Niet alleen voetbalvereniging Nooit Gedacht stond achter Tiny Heijmans, ook het dorp Geffen steunde hem tijdens de verkiezingen. Dat leverde het bestuurslid de overwinning op. Heijmans is de clubheld uit het verspreidingsgebied van het Brabants Dagblad.

,,Hartstikke mooi", zo reageert Heijmans, als hij te horen krijgt dat hij heeft gewonnen. ,,Het is een hele eer. In de eerste week ging het nog niet zo hard met de stemmen, maar in week twee ging het lopen. We hebben er met een aantal mensen flink aan getrokken. Als je iets doet dan moet je het goed doen. Heel de vereniging stond erachter. We hebben social media gebruikt, maar ook zijn er mensen gaan flyeren. Dat toont de samenhorigheid in de club. Zelfs familie en vrienden van leden stemden op me. Ik kreeg reacties van ouders en oma's."

Al die steun kreeg de clubheld wegens zijn werkzaamheden bij de vereniging. Als zesjarige begon hij als voetballer bij de club, later hielp hij bij het rondbrengen van het clubblad. In 1993 kwam Heijmans in het jeugdbestuur terecht. ,,Ik had een grote mond", zo legt de 51-jarige uit hoe het begon. ,,Ik was naar een bestuurslid gestapt en had hem verteld hoe het beter kon. Een dag later belde hij me terug en zei dat ze in het jeugdbestuur nog mensen konden gebruiken." In het begin als vliegende keep en later was hij nog even wedstrijdsecretaris en daarna werd hij verantwoordelijk voor de activiteiten voor de jeugd. Inmiddels is hij als bestuurslid verantwoordelijk voor de sponsor- en activiteitencommissie.

Penaltybokaal, Biescamploop en kerstzaalvoetbaltoernooi

Bij Nooit Gedacht wordt gedurende het jaar verschillende activiteiten georganiseerd, zoals het Ruud van Nistelrooy EF-toernooi, de penaltybokaal, de Biescamploop, het kampioenenbal en het kerstzaalvoetbaltoernooi. Ook wordt er één keer in de drie jaar een eindejaarskamp georganiseerd voor de jeugd. Heijmans bewaart daar goede herinneringen aan. ,,We zingen het clublied altijd vele keren gedurende het kamp", vertelt de clubheld. ,,Toen ik later naar Nooit Gedacht fietste, kwam ik een groep achtjarigen tegen die het clublied aan het zingen waren. Daar krijg ik kriebels van, mooi dat het zo wordt opgepikt. Met die activiteiten proberen we ons te onderscheiden en de samenhorigheid te vergroten."

Dat is bij Nooit Gedacht en in Geffen gelukt. Nu wacht Heijmans te taak om ook de landelijke jury op 21 november in Zeist te overtuigen. Hoe hij dat gaat doen, dat weet hij nog niet. ,,Het gaat moeilijk worden om de concurrentie te verslaan. Misschien kan Ruud van Nistelrooij een handje helpen. De nadruk zal liggen dat iedere vereniging veel vrijwilligers nodig heeft, al is het maar een uurtje. Samen maken we er een mooie vereniging van en vergroten we de betrokkenheid."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement