Volledig scherm
De Boxtelse lijsttrekkers debateerden eerder in de raadzaal van Boxtel. © nvy

Campagne Boxtel stond bol van 'modder gooien'

BOXTEL - De campagne in Boxtel in aanloop naar de verkiezingen die woensdag 21 maart is afgesloten, stond bol van politiek modder gooien en onderlinge irritaties. 

Zo 'rustig' het in de raadzaal tijdens de vergaderingen de afgelopen regeerperiode was, zo onrustig was de verkiezingsperiode. Tijdens de grote verkiezingsdebatten, natuurlijk op de sociale media en zelfs op het gebied van het 'flyeren' langs de deuren. 

Stopte de ene partij een pamflet in de brievenbus met een verwijzing naar het standpunt van een politieke tegenstander, de andere dag lag er een volgende brief waarin juist die politieke tegenstander uiteenzette dat de ander het totaal bij het verkeerde eind had. 'Laat u vooral niet op het verkeerde been zetten' was daarbij het devies.

Ordinair liegen 

In bijna alle opwinding was er een hoofdrol voor de verkeersperikelen in Boxtel. De SP betichtte BALANS meermalen van ordinair liegen, andersom stelde die partij de 'laster' van de socialisten aan de kaak. Het plaatsen van een verkiezingsbord voor dat van een ander, leidde tot een relletje op Facebook en maakte nog eens duidelijk hoe de echte dorpspolitiek werkt. Zoals dat zich ook manifesteerde bij de reacties op een optreden van een van de Boxtelse kandidaten in de televisiedocumentaire Onsbelang op NPO2.

Bijzonder was dat in een krantenadvertentie de standpunten van twee partijen tegenover elkaar werden gezet. Voor of tegen de autotunnel onder het spoor. Wat weer tot vragen leidde over het zonder toestemming gebruiken van het beeldmerk van een andere partij.

De campagne kenmerkte zich niet alleen door een stortvloed van berichten op sociale media. Ook in de Boxtelse straten was het een komen en gaan van plaatselijke politici, die nog wel eens hulp kregen van provinciale en landelijke kopstukken.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement