Volledig scherm
Martijn van Meurs © Domien van der Meijden

Onderscheiding voor scheidend raadslid Martijn van Meurs in Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL - Raadslid Martijn van Meurs heeft woensdagavond in de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel afscheid genomen. Burgemeester Jan Pommer mocht bij hem de versierselen opspelden die horen bij de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Martijn van Meurs kwam al in 1982 in de gemeenteraad. Toen nog in de gemeente Den Dungen. Dat was voor de partij De Nieuwe Lijst. Hij bleef raadslid tot 1992. Maar na de herindeling in 1996, toen Den Dungen bij Sint-Michielsgestel kwam, keerde Van Meurs na verloop van tijd weer terug.

Vanaf 2006 was hij weer raadslid voor de partij DorpsGoed. In totaal dus een kleine 22 jaar raadslid. Daar was hij een poos fractievoorzitter. In 2011 werd hij ook plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad.

Burgemeester Jan Pommer had woensdagavond toespraakjes voorbereid voor meer stoppende raadsleden zoals Geert-Jan van den Brand (PPA),  Bert van Helvoirt (PPA),  Jos Maas (DorpsGoed), Luuk Moseman (Gestelse Coalitie) en Emanuël van der Schoot (CDA). Pommer roemde de inzet van alle stoppende raadsleden.

Het afscheid betrof enkel de raadsleden die zelf al hebben aangegeven nu te willen stoppen. Pommer wil op geen enkele manier de coalitie-onderhandelingen beïnvloeden. Pas als die achter de rug zijn, wordt ook afscheid genomen van hen die bij voorbeeld niet als wethouder terugkeren in een nieuwe coalitie.

Ook de stoppende wethouders Alexander van den Dungen en Koos Loose zijn nog niet uitgezwaaid. Donderdagavond worden de nieuwe raadsleden geïnstalleerd in Gestel.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hof: onvoloende bewijs voor bedreiging Boxtelse burgemeester en wethouder
    PREMIUM

    Hof: onvoloende bewijs voor bedreiging Boxtelse burgemees­ter en wethouder

    DEN BOSCH/BOXTEL - Een Boxtelaar (49) is door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot 40 uur taakstraf voor het bedreigen van een opsporingsambtenaar van de gemeente Boxtel. De man ging in beroep nadat hij door de rechtbank werd veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur voor de bedreiging van de ambtenaar en de Boxtelse burgemeester Mark Buys en een wethouder. Volgens het hof is onvoldoende bewijs voor bedreiging van de burgemeester en wethouder.

Boxtel e.o.