Volledig scherm
Sohib Hussain (29) is met voorkeur voor D66 in de Boxtelse gemeenteraad gekozen. © foto D66

Sohib Hussain (D66) met voorkeur in Boxtelse raad

BOXTEL - Sohib Hussain is namens D66 met voorkeur gekozen in de gemeenteraad van Boxtel. De 29-jarige nummer 7 van de lijst, van Pakistaanse afkomst, haalde niet minder dan 299 stemmen in vooral 'zijn' wijk Selissenwal. Ruim voldoende om een plaats aan de raadstafel te bemachtigen. Dat gaat ten koste van Thijs Haster die derde stond bij de democraten, die woensdag van twee naar drie zetels gingen.

,,Mooi. Ik hoop de komende jaren echt iets te kunnen bijdragen", zegt het nieuwbakken raadslid. Hij heeft vooral via sociale media campagne gevoerd. Via whatsapp en Facebook bijvoorbeeld. ,,Maar ook door veel mensen op straat gewoon aan te spreken. Mijn doel was ook om vooral jongeren aan te sporen te gaan stemmen. Dat is toch een groep die vaak wordt vergeten door de politiek. Waardoor er ook een grote kloof is ontstaan. Dat D66 in het stembureau in Selissenwal de meeste stemmen kreeg, vind ik prachtig." 

Wethouder Marusjka Lestrade van D66: ,,Toen wij woensdag de uitslag van Selissenwal zagen, toen wisten we al wel dat Sohib het goed had gedaan. Hij heeft de zetel dan ook ten volle verdiend."

Quote

Ik weet ook dat ik niet alles kan veranderen. Maar mijn steentje bijdragen ga ik zeker.

Sohib Hussain:

Plannen heeft Sohib Hussain genoeg. ,,Een van mijn punten is burgerparticipatie. Betrek mensen zo veel als mogelijk bij gemeentelijke plannen. Op het gebied van wonen en veiligheid bijvoorbeeld. Daar is nog best wat te verbeteren." Ook een onderkomen voor de jeugd in Selissenwal staat op zijn lijst. ,,Ik weet ook wel dat ik niet alles kan veranderen of waarmaken. Maar mijn steentje bijdragen ga ik zeker doen."

Hussain studeerde rechten aan de Universiteit Tilburg. Hij was in Boxtel de enige die met voorkeur in de gemeenteraad werd gekozen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement