Volledig scherm
'Ook arbeidsmigranten wordt tekort gedaan door ze als haringen in een ton te huisvesten', aldus Combinatie '95 © anp

Vragen in Boxtel over groepshuisvesting als 'haringen in een ton'

BOXTEL - De politieke groepering Combinatie'95 pleit voor het invoeren in Boxtel van een verordening die paal en perk stelt aan het verhuren van koopwoningen aan groepen mensen. Zoals studenten of werkmigranten.

In schriftelijke vragen aan het college stelt de partij dat mensen die al jaren tot volle tevredenheid in een rijtjeshuis wonen daardoor nu plotsklaps geconfronteerd worden met het feit dat naast hun huis een tiental werkmigranten wordt gehuisvest. 

,,Steeds vaker kopen investeerders woningen op, om die te verhuren aan grote aantallen mensen. Geluidsoverlast is vervolgens een van de klachten", schrijft Combinatie'95. De partij is recent vanuit de wijk Oost gewezen op overlast. Maar zegt eerder ook al in andere wijken dezelfde geluiden te hebben gehoord.

Quote

Ook arbeidsmi­gran­ten wordt tekort gedaan door ze als haringen in een ton te huisvesten.

Combinatie '95:

Het is sowieso een ongewenste situatie waaraan een einde moet komen, vindt Combinatie'95. ,,Het speelt op veel plaatsen. Starters en andere woningzoekenden kunnen vaak niet opboksen tegen de bedragen die investeerders voor de huizen willen neertellen. En ook de arbeidsmigranten wordt tekort gedaan door ze als haringen in een ton te huisvesten."

In de brief attendeert de partij het college op buurman Meierijstad. ,,Die gemeente heeft een verordening waarin paal en perk wordt gesteld aan het verhuren van koopwoningen aan groepen mensen." Van het college wil Combinatie'95 weten of het op de hoogte is van het probleem in Boxtel en het met de partij van mening is dat er een oplossing voor moet komen. Met eventueel de verordening van Meierijstad als voorbeeld.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement