Volledig scherm
Met de hoge drukspuit heeft de VVD verkiezingsleuzen 'uitgespaard' op de vieze tegels. © Archief VVD

VVD kiest voor 'graffiti' op tegels, D66 heeft glossy, CDA een escaperoom: aan creativiteit ontbreekt het niet tijdens de verkiezingscampagne in Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL - De verkiezingscampagne in Sint-Michielsgestel krijgt in 2018 zeker niet het predikaat 'saai'. Want verschillende partijen bedenken verrassende manieren om de aandacht van de kiezers te trekken. Zo is D66 bezig met het huis-aan-huis verstrekken van een echte glossy vol interviews. Het CDA heeft in Berlicum een escaperoom in het 'verkiezingshok' gemaakt. En nu komt de VVD met 'graffiti' op stoeptegels.

Met sjabloontjes op een vieze tegel wordt met de hoge drukspuit gewerkt om de tekst zichtbaar te maken. In vaktermen wordt dit ook wel schone graffiti genoemd. En die blijft toch wel een poosje aanwezig, zo blijkt uit eerdere reclame-campagnes die deze techniek al toepasten.

Bart van de Hulsebeek van de VVD: ,,Via onze netwerken hebben we in enkele dagen deze mal laten maken en spuiten we nu met een geleende hogedrukspuit heel selectief de stoep schoon.”  Van de Hulsbeek moet zelf lachen om het resultaat. In helder wit, dat is een schoon stukje stoep, staat hun slogan 'Kies voor DOEN' fraai naast het VVD-logo. Duurzaamheidskandidaat Gerard Verheij van de VVD heeft bovendien 500 liter duurzaam water geleverd. Dat water is afkomstig uit zijn zwembad en bestaat voornamelijk uit regenwater.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement