Volledig scherm
De kaft van het 40 pagina's tellende bestuursakkoord 2015-2018 © Jos van de Ven/@BD

Bestuursakkoord Den Bosch zal geen lijvig boekwerk worden

DEN BOSCH – Het vorige bestuursakkoord in Den Bosch met de titel ‘Aan de slag’ was vervat in een kleurrijk magazine van veertig pagina’s. Dat gaat er deze keer zeker niet van komen.

 ,,Nee’’, reageert formateur Han Looijen de desgevraagd. ,,De partijen die nu voor een nieuwe coalitie aan tafel zitten, hebben afgesproken een akkoord op hoofdlijnen te presenteren.’’

Daarmee volgen VVD, D66, GroenLinks, CDA en Rosmalens Belang het advies van Looijen; laat het akkoord niet te gedetailleerd zijn, spreek met elkaar ambities af en niet enkel een verzameling van concrete uitvoeringsprojecten. 

Volledig scherm
Han Looijen © Marc Bolsius

Looijen wil over het verloop van de onderhandelingen niet al te veel kwijt. ,,De belangrijkste thema’s zijn duurzame samenwerking met de samenleving en innovatie en ontwikkeling. Maar eigenlijk willen we dat ook geen thema’s noemen, omdat het onderwerpen zijn die op verschillende beleidsterreinen terugkomen.’’

Over het plan om op zaterdagmorgen 12 mei en maandagochtend 14 mei de onderhandelaars met de inwoners van Den Bosch te praten, wordt volgende week meer bekend. ,,Nee, het is niet de bedoeling dat inwoners mee gaan praten over de inhoud van het bestuursakkoord, hoewel een goed idee altijd welkom is. Het gaat er vooral om wat voor ideeën er zijn om samen de omgeving aan te pakken: gemeente en inwoners.’’

Quote

Nee, het is niet de bedoeling dat inwoners mee gaan praten over de inhoud van het bestuursak­koord, hoewel een goed idee altijd welkom is.

Formateur Han Looijen

 Volgens Looijen is het de bedoeling dat er de komende jaren regelmatig gesprekken met inwoners komen.

De gesprekken over een nieuwe coalitie gaan ook tijdens de meivakantie gewoon door. Als elke partij deze periode er maar voor zorgt dat er één vertegenwoordiger aan tafel zit.  

Volledig scherm
Een van de pagina's uit het oude bestuursakkoord © Jos van de Ven/@BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 1 jaar burgemeester Jack Mikkers: Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht
    PREMIUM
    video

    1 jaar burgemees­ter Jack Mikkers: Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht

    DEN BOSCH - Je vijftigste verjaardag vieren en dan ook maar tegelijkertijd de polonaise lopen voor je 25-jarig huwelijk. Alle reden voor een feestje, toch? Burgemeester Jack Mikkers huurde met zijn echtgenote Astrid Baggermans café De Unie af om in beslotenheid een feestje te bouwen. Het is dat er geen biljart staat, anders had special guest John de Bever ongetwijfeld op het groene laken gestaan. Of anders zijn zingende vrouw Astrid wel, of anders Mikkers zelf wel.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.