Volledig scherm
PREMIUM
De vijf wethouders op een rij voor de benoeming van het nieuwe college. Geheel links staat burgemeester Jack Mikkers achter spreekgestoelte. © @BD

Bossche coalitie bestaat uit meer dan vijf partijen

ANALYSEDEN BOSCH - Het blijft een raar fenomeen, de politiek. De oppositie in de gemeenteraad van Den Bosch vindt de plannen in het dinsdag aangenomen bestuursakkoord van de nieuwe coalitie te vaag. En had vooral commentaar op het ontbreken van concrete doelen. 

Maar stel nu dat de nieuwe coalitie een akkoord had gepresenteerd waarin voor de komende vier jaar alles was vastgelegd? Dan had de oppositie waarschijnlijk moord en brand geschreeuwd. Juist omdat er te veel doelen en te veel duidelijkheden in zouden staan. De oppositie zou zich buitenspel gezet voelen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen

  Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen

  DEN BOSCH - Enorm opgelucht, maar ook erg geschrokken. Algemeen directeur Wendy Vos van stichting Flik-Flak was er maandagavond duidelijk over. ,,Wij zijn blij dat de gemeente de accommodatie overneemt van de Stichting Accommodatie Flik-Flak, maar zijn geschrokken dat de gemeente ook het beheer van de turnhal overneemt. Dat willen we niet’’, hield Vos de Bossche politici voor tijdens de bijeenkomst Informeren en ontmoeten.
 2. Tóch weer gesprek over winterevenement op Parade; na overleg met burgemeester Mickers

  Tóch weer gesprek over wintereve­ne­ment op Parade; na overleg met burgemees­ter Mickers

  DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch en ondernemers uit de Bossche binnenstad gaan de komende dagen tóch weer aan tafel met initiatiefnemers die rond de feestdagen een winterevenement op de Parade wilden houden. Nu er nog geen evenement is en Joris’ kerstboom ook niet op de Parade komt te staan, wordt na hevige kritiek uit onder meer de politiek en de horeca halsoverkop gezocht naar een alternatief.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.