Volledig scherm
Ufuk Kahya, kandidaat wethouder voor GroenLinks

GroenLinks kiest Ufuk Kâhya als kandidaat-wethouder Den Bosch

DEN BOSCH - GroenLinks behaalde vier zetels bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart en werd daarmee de derde partij in de Bossche raad.  Fractievoorzitter Ufuk Kâhya is nu aangewezen als wethouderskandidaat voor de partij. De fractie koos unaniem voor hem. 

Fractielid Esther de Ruiter: ,,Ufuk heeft de afgelopen drie jaar als fractievoorzitter binnen de partij, de gemeenteraad én de stad laten zien dat hij doortastend en met humor GroenLinkse politiek kan bedrijven. Gezien de uitdagingen die op ons afkomen kan Ufuk vol passie en daadkracht hier uitvoering aan geven.” 

De gemeenteraad van Den Bosch debatteert dinsdagavond 10 april over het advies van informateur Han Looijen voor een nieuwe (meerderheids)college van B en W. 

De VVD is met vijf zetels de grootste partij omdat deze partij 383 stemmen meer had dan D66 (ook vijf zetels). CDA en GroenLinks behaalden elk vier zetels, De Bossche Groenen steeg van één naar drie zetels. Het oude college (VVD, CDA, D66 en Rosmalens Belang) heeft na de verkiezingen geen meerderheid in de raad. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voorzitter Joost de Koning wil Walk to Fight Cancer uitbreiden naar meer steden
    PREMIUM

    Voorzitter Joost de Koning wil Walk to Fight Cancer uitbreiden naar meer steden

    DEN BOSCH - ,,Ik was zeven toen ze overleed. Als mijn moeder in deze tijd darmkanker had gekregen, was ze er misschien nog geweest. Door meer onderzoek en nieuwe methoden komen we steeds een stapje verder. Krijgen we die ziekte er stapje voor stapje onder. Dat is mijn motivatie." Initiatiefnemer Joost de Koning uit Engelen loopt vanaf woensdag met ongeveer 30 andere Brabantse wandelaars de derde editie van de 'Walk to Fight Cancer'.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.