Volledig scherm
PREMIUM
Voorzijde bestuursakkoord © Gemeente Den Bosch

Groot deel oppositie steunt plannen nieuwe coalitie Den Bosch

DEN BOSCH - Een akkoord op hoofdlijnen, maar de discussie over de plannen en ideeën van de nieuwe coalitie in Den Bosch leverde uiteindelijk een lange discussie over details op. Minstens zo opvallend: vier oppositiepartijen steunden uiteindelijk het bestuursakkoord van de nieuwe coalitie met VVD, D66, GroenLinks, CDA en Rosmalens Belang.

Niet dat de PvdA, Leefbaar ’s-Hertogenbosch, de Bossche Volkspartij en Bosch Belang geen of weinig kritiek op de plannen hadden, maar er kwam van deze oppositiepartijen toch groen licht. Wat fractievoorzitter Bram van Boven van de SP verleidde tot de woorden dat zijn partij een echte oppositiepartij is. De SP kon zich met De Bossche Groenen, 50PLUS, gewoon Ge-DREVEN en de PVV niet in de plannen vinden.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen

  Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen

  DEN BOSCH - Enorm opgelucht, maar ook erg geschrokken. Algemeen directeur Wendy Vos van stichting Flik-Flak was er maandagavond duidelijk over. ,,Wij zijn blij dat de gemeente de accommodatie overneemt van de Stichting Accommodatie Flik-Flak, maar zijn geschrokken dat de gemeente ook het beheer van de turnhal overneemt. Dat willen we niet’’, hield Vos de Bossche politici voor tijdens de bijeenkomst Informeren en ontmoeten.
 2. Tóch weer gesprek over winterevenement op Parade; na overleg met burgemeester Mickers

  Tóch weer gesprek over wintereve­ne­ment op Parade; na overleg met burgemees­ter Mickers

  DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch en ondernemers uit de Bossche binnenstad gaan de komende dagen tóch weer aan tafel met initiatiefnemers die rond de feestdagen een winterevenement op de Parade wilden houden. Nu er nog geen evenement is en Joris’ kerstboom ook niet op de Parade komt te staan, wordt na hevige kritiek uit onder meer de politiek en de horeca halsoverkop gezocht naar een alternatief.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.