Volledig scherm
© Olaf Smit

Nieuwe coalitie Den Bosch? Ook maar eens praten met de inwoners

DEN BOSCH - De vijf partijen die deze weken aan tafel zitten om een nieuwe coalitie te vormen, willen op op zaterdagochtend 12 mei en op maandagochtend 14 mei met inwoners uit Den Bosch praten. 

Volgens formateur Han Looijen gooien de VVD, D66, GroenLinks, CDA en Rosmalens Belang het ’over een andere boeg’. ,,Hun streven is in een nieuwe coalitie op een andere, vernieuwende manier te gaan samenwerken met inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven. De onderhandelaars horen graag welke ideeën daarover leven.’’

Volledig scherm
Han Looijen © Marc Bolsius

De onderhandelaars zijn op beide ochtenden op verschillende plekken in de gemeente te speken: bijvoorbeeld in één van de stadsbussen, de bibliotheek of al varend over de Dommel.

De informatie en suggesties die de onderhandelaars krijgen, worden daarna door de partijen besproken. Inwoners die de onderhandelaars niet tegen het lijf zijn gelopen, kunnen hun ideeën straks tijdens een bepaalde periode via de facebookpagina en het twitteraccount van de gemeente kwijt.

Drie bijeenkomsten

Volgens Looijen hebben de onderhandelaars (deze week zijn er drie bijeenkomsten geweest) een eerste opsomming gemaakt van centrale thema’s en belangrijkste onderwerpen. Deze worden de komende dagen verder uitgewerkt. De partijen vragen de komende weken ook interne en externe deskundigen om advies. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 1 jaar burgemeester Jack Mikkers: Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht
    PREMIUM
    video

    1 jaar burgemees­ter Jack Mikkers: Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht

    DEN BOSCH - Je vijftigste verjaardag vieren en dan ook maar tegelijkertijd de polonaise lopen voor je 25-jarig huwelijk. Alle reden voor een feestje, toch? Burgemeester Jack Mikkers huurde met zijn echtgenote Astrid Baggermans café De Unie af om in beslotenheid een feestje te bouwen. Het is dat er geen biljart staat, anders had special guest John de Bever ongetwijfeld op het groene laken gestaan. Of anders zijn zingende vrouw Astrid wel, of anders Mikkers zelf wel.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.