Volledig scherm
© Sandra Peerenboom

Veteraan Rotman (VVD) en Smeets (Rosmalens Belang) terug in de raad Den Bosch

DEN BOSCH - Na de installatie woensdagavond van de vijf (nieuwe) wethouders in Den Bosch keren André Rotman (VVD) en Guido Smeets (Rosmalens Belang) terug in de gemeenteraad. Voor D66 komt Geert Verbruggen in de raad, voor het CDA Freek van Genugten en voor GroenLinks René Vonk. 

Rotman behoort tot de veteranen in de raad, de Empelaar begint aan zijn vijfde periode. De VVD'er begon in 1998 als raadslid voor de liberalen, zat in 2010 en 2011 in de raad namens TON en keerde daarna terug bij de VVD. Smeets zat de afgelopen periode in de raad, maar viel na de verkiezingen in maart buiten de boot. Hij was de afgelopen maanden voorzitter a.i. van Rosmalens Belang. Die functie wordt overgenomen door oud-raadslid Annemiek van Gerven. 

Wethouders

In de raadsvergadering van woensdagavond worden de volgende wethouders geïnstalleerd:  Jan Hoskam (VVD), Mike van der Geld (D66), Ufuk Kâhya (GroenLinks),  Huib van Olden (CDA) en Roy Geers (Rosmalens Belang).

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen

  Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen

  DEN BOSCH - Enorm opgelucht, maar ook erg geschrokken. Algemeen directeur Wendy Vos van stichting Flik-Flak was er maandagavond duidelijk over. ,,Wij zijn blij dat de gemeente de accommodatie overneemt van de Stichting Accommodatie Flik-Flak, maar zijn geschrokken dat de gemeente ook het beheer van de turnhal overneemt. Dat willen we niet’’, hield Vos de Bossche politici voor tijdens de bijeenkomst Informeren en ontmoeten.
 2. Tóch weer gesprek over winterevenement op Parade; na overleg met burgemeester Mickers

  Tóch weer gesprek over wintereve­ne­ment op Parade; na overleg met burgemees­ter Mickers

  DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch en ondernemers uit de Bossche binnenstad gaan de komende dagen tóch weer aan tafel met initiatiefnemers die rond de feestdagen een winterevenement op de Parade wilden houden. Nu er nog geen evenement is en Joris’ kerstboom ook niet op de Parade komt te staan, wordt na hevige kritiek uit onder meer de politiek en de horeca halsoverkop gezocht naar een alternatief.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.