Volledig scherm
PREMIUM
Jan Hoskam en Ralph Geers (rechts) van de VVD tijdens de verkiezingsavond. © copyright Marc Bolsius

VVD vertrouwt Bossche Groenen voor geen meter

DEN BOSCH - Mooie woorden van de informateur in Den Bosch, maar de VVD wil gewon niet met De Bossche Groenen in zee. Judith Hendrickx komt haar afspraken niet na, stellen de liberalen glashard. 

Quote

Aantal gespreks­part­ners heeft zorgen geuit over de stabili­teit van deze partij.

Informateur Han Looijen:

Informateur Han Looijen gebruikt in zijn verslag aan de Bossche gemeenteraad omfloerste termen: ‘De Bossche Groenen hebben weinig tot geen bestuurlijke ervaring en een aantal gesprekspartners heeft  hun zorgen geuit over de stabiliteit van deze partij. Hun idealistische inslag zorgt ervoor dat de andere partijen twijfels hebben over de bereidwilligheid tot het sluiten van compromissen. Ergo, er is onzekerheid of er wederzijds voldoende comfort geboden kan worden’.

Tussen de regels van de VVD-wethouder uit Zaltbommel door lezend staat er dat De Bossche Groenen niet geheel te vertrouwen is als het gaat om het maken en nakomen van afspraken. Uit een rondgang langs de vier grote partijen (VVD, D66, GroenLinks en CDA) blijkt dat vooral de VVD in Den Bosch die mening heeft en Looijen zijn oren daar nadrukkelijk naar heeft laten hangen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement