Het aantal ziekenhuisopnamen per gemeente. Dit is de kaart van 2 april.
Volledig scherm
Het aantal ziekenhuisopnamen per gemeente. Dit is de kaart van 2 april. © RIVM

Brabant telt 3790 coronapatiënten: de ziekenhuisopnamen in kaart

Het coronavirus grijpt steeds verder om zich heen in Nederland. In Brabant zijn voor zover bekend 3790 mensen besmet. Het aantal ligt in werkelijkheid hoger, omdat niet iedereen met klachten wordt getest. 

Tot dinsdag deelde het RIVM absolute cijfers over coronabesmettingen per gemeente. Die geeft het nu niet meer. Wel is het aantal inwoners dat per gemeente met corona in het ziekenhuis is opgenomen naar buiten gebracht. Die worden gepresenteerd in aantallen per 100.000 inwoners, om de verschillen tussen grote en kleine gemeenten te laten verdwijnen. Relatief gezien telt vooral de regio Noordoost-Brabant veel coronapatiënten.  

Het aantal ziekenhuisopnamen per Brabantse gemeente:

Het totaal aantal besmettingen in Brabant wordt nog wel verdeeld. Hier zie je ze sinds de eerste besmetting van 27 februari: 

De samenwerkende ziekenhuizen delen eens in de paar dagen het aantal patiënten dat is overleden. De laatste update is van 1 april. Zie hier per dag het aantal coronapatiënten dat in Brabantse ziekenhuizen overleed. 

De ontwikkeling van het landelijk aantal overleden coronapatiënten zie je hieronder. Selecteer via het menu andere landelijke gegevens. 

Deze cijfers komen van de gerenommeerde Johns Hopkins-universiteit, die de wereldwijde verspreiding van het coronavirus per uur opvolgt en bijhoudt. Op dit moment is dit de laatste stand van zaken:

  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur: ‘Ik ga u een heel vervelend bericht brengen’

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur: ‘Ik ga u een heel vervelend bericht brengen’

    ETTEN-LEUR - De NTR heeft donderdagavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.