Demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en voorzitter Hubert Bruls tijdens een persconferentie na een eerder Veiligheidsberaad.
Volledig scherm
Demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en voorzitter Hubert Bruls tijdens een persconferentie na een eerder Veiligheidsberaad. © Videostill

Burgemeesters eisen van kabinet snel duidelijkheid over evenementen: ‘We willen weten waar we aan toe zijn’

Burgemeesters willen zo snel mogelijk duidelijkheid over de voorwaarden voor evenementen deze zomer. Dat hebben ze vanavond in het Veiligheidsberaad duidelijk gemaakt aan minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Het kabinet neemt daar morgen een besluit over. 

  1. Nederlander neemt voorschot op versoepelingen en negeert coronaregels
    PREMIUM
    video's

    Nederlan­der neemt voorschot op versoepe­lin­gen en negeert coronare­gels

    Veel Nederlanders nemen alvast een voorschot op de door het kabinet aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen. Zo stijgt het aantal overtredingen van de mondkapjesplicht in het ov en in winkels en laat nog maar de helft van de Nederlanders zich testen bij klachten. Wie om zich heen kijkt op straat en in de winkels ziet dat de coronamaatregelen steeds minder streng worden gevolgd. Nemen we inderdaad al een voorschotje op het nieuwe, oude normaal?