En of de belastingopbrengsten, zoals parkeergeld, toeristenbelasting en kermisgelden zich zullen herstellen, is ook nog maar afwachten, aldus burgemeester Ronald van Meygaarden in zijn brief.
Volledig scherm
En of de belastingopbrengsten, zoals parkeergeld, toeristenbelasting en kermisgelden zich zullen herstellen, is ook nog maar afwachten, aldus burgemeester Ronald van Meygaarden in zijn brief. © Roel van der Aa

‘Corona’ kost Boxtel nu al twee ton extra: ‘We proberen iedereen zo veel als mogelijk tegemoet te komen’

BOXTEL - Parkeermeters werden minder goed gevuld, terrasbelasting hoefden ondernemers niet te betalen, extra kosten voor de milieustraat. De financiële teller door de coronacrisis staat in Boxtel voorlopig op ruim twee ton in het rood.

  1. Soms legt de Dommel het af tegen economische belangen: ‘Wij vinden dat ‘groene levensader’ leidend moet zijn’
    DE GROENE LEVENSADER

    Soms legt de Dommel het af tegen economi­sche belangen: ‘Wij vinden dat ‘groene levensader’ leidend moet zijn’

    BOXTEL - Er kronkelt een riviertje door je dorp. Bijzondere flora groeit welig tegen de oevers van de Dommel, de waterspitsmuis en kamsalamander vermaken zich er prima, zo in hartje Boxtel. Tegelijkertijd wil het dorp groeien. Moet er soms gebouwd worden. En daar knelt het. Dus nam Boxtel een opvallend besluit: bij toekomstige ontwikkelingen moet rekening gehouden worden met de ‘Groene Levensader door Boxtel’. Dat is inmiddels twintig jaar geleden. Vandaag aflevering 3. De constante afweging van belangen aan de Dommel-oever.