De coronapatiënten die gisteren vanuit Italië in Amersfoort aankwamen, hebben allen milde klachten.
Volledig scherm
De coronapatiënten die gisteren vanuit Italië in Amersfoort aankwamen, hebben allen milde klachten. © Keistadnieuws

Coronapatiënten van Italiaans cruiseschip maken in Amersfoort overstap voor thuisisolatie

Leden van het Rode Kruis en Italiaanse militairen zijn woensdagochtend en -middag bezig geweest met het begeleiden van de overstap van negen Nederlandse coronapatiënten in Amersfoort. De patiënten zijn afkomstig van een cruiseschip in Italië en zijn per touringcar naar Nederland vervoerd. 

De patiënten, allen met milde klachten, konden bij een gebouw aan de Columbusweg de overstap maken naar voertuigen van het Rode Kruis.  Hiervandaan zijn de zieken naar hun woonplaats gebracht, waar zij meteen in thuisisolatie komen. 

De begeleiders droegen beschermende kleding en mondkapjes. De overstappers maken deel uit van een groep van 28 Nederlanders, die eerder in de Franse stad Marseille geen toestemming kregen om van boord te gaan.  Vervolgens moesten ze via Italië, waar het schip naartoe is gevaren, alsnog met een bus terug naar Nederland. 

Leden van het Rode Kruis en Italiaanse militairen begeleidden de overstap.
Volledig scherm
Leden van het Rode Kruis en Italiaanse militairen begeleidden de overstap. © Keistadnieuws
  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur: ‘Ik ga u een heel vervelend bericht brengen’

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur: ‘Ik ga u een heel vervelend bericht brengen’

    ETTEN-LEUR - De NTR heeft donderdagavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.