Frank Poorthuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Poorthuis. © Joost Hoving

Frank zit in quarantaine: Eelt achter mijn oren door mondkapje

Net als veel Nederlanders blijft journalist Frank Poorthuis thuis. Frank zit in de risicogroep. Verslag van dag 69. Lees de eerdere afleveringen hier terug.

Voor alles is een eerste keer. Terwijl Nederland zich opmaakt om langzaam open te gaan, moet ik dicht: m’n eerste mondkapje op. Gelukkig heb ik in de loop der weken een kleine verzameling aangelegd. De eerste heeft mijn vrouw liefdevol gekocht op internet voor veel te veel geld. Maar de gedachte was toch: zal wel niet nodig zijn. Daarna kocht ik er een paar vanuit het besef: ‘Tja, dat moet dan kennelijk maar’. Uiteindelijk was de vraag: ‘Hoeveel hebben we d’r nodig, denk je?’

  1. Opnieuw medewerker fokkerij besmet door nerts; brandbrief dierenartsen naar minister Schouten
    PREMIUM
    Video

    Opnieuw medewerker fokkerij besmet door nerts; brandbrief dierenart­sen naar minister Schouten

    Dierenartsen die regelmatig op besmette nertsenbedrijven in de Peel in Brabant komen sturen een brandbrief naar landbouwminister Carola Schouten. Ook de nertsenhouders maken zich grote zorgen. Vanochtend maakte de minister bekend dat er opnieuw een medewerker van een nertsenfokkerij zeer waarschijnlijk door een nerts besmet met het nieuwe coronavirus. Het is het tweede geval waarbij een dier een mens lijkt te hebben aangestoken.