GGD Brabant Zuidoost-directeur Ellis Jeurissen is door haar werk in deze coronacrisis genomineerd voor de prijs Topvrouw van het Jaar 2020. Ze ziet bezorgd hoe veel mensen verslappen in het naleven van de coronaregels en stoort zich onder andere aan de gang van zaken in supermarkten.
Volledig scherm
PREMIUM
GGD Brabant Zuidoost-directeur Ellis Jeurissen is door haar werk in deze coronacrisis genomineerd voor de prijs Topvrouw van het Jaar 2020. Ze ziet bezorgd hoe veel mensen verslappen in het naleven van de coronaregels en stoort zich onder andere aan de gang van zaken in supermarkten. © Sem Wijnhoven/DCI Media

GGD-directeur Ellis Jeurissen: ‘Supermarkten laten het heel erg afweten in strijd tegen corona’

EINDHOVEN - Ze overwoog even om wasknijpers op de neus van haar medewerkers te zetten en ze door een rietje te laten ademen. Zelfs binnen haar eigen GGD zag directeur Ellis Jeurissen (56) hoe enkele medewerkers onderling te weinig afstand hielden. Door dat rietje zouden ze ervaren wat coronapatiënten doormaken. En wat Jeurissen zelf doorstond. Twee weken lang kwam ze niet veel verder dan de slaapkamer en de drempel van de tuindeur, geveld door het virus.