Lilian Marijnissen wil uitleg van Zorgminister Hugo de Jonge over het gebrek aan registratie mensen die de bron vormde voor een corona-infectie.
Volledig scherm
Lilian Marijnissen wil uitleg van Zorgminister Hugo de Jonge over het gebrek aan registratie mensen die de bron vormde voor een corona-infectie. © ANP

Kamer wil landelijk onderzoek naar álle bronnen achter coronavirus: ‘Echt heel zorgelijk’

Een ruime meerderheid van VVD, PVV, CDA en SP wil dat er meer landelijk onderzoek komt naar de bevindingen van GGD’en over de bronnen die het coronavirus verspreiden. Vandaag zei GGD-directeur Sjaak de Gouw in een interview met deze site dat er ‘géén landelijke registratie is, omdat je de bron in de meerderheid van de gevallen niet weet’.

 1. Slob tegen middelbare scholen: Mogelijk 1,5 meterlessen ‘in buurthuizen en sporthallen’

  Slob tegen middelbare scholen: Mogelijk 1,5 meterles­sen ‘in buurthui­zen en sporthal­len’

  Als leerlingen in het middelbaar onderwijs ook na de zomervakantie 1,5 meter afstand moeten houden, dan wil minister Arie Slob dat scholen nu kijken hoe zij hun leerlingen ‘in en buiten scholen les kunnen geven’. ,,We hebben de opgave om met elkaar te kijken of er ook buiten scholen ruimtes zijn waar we leerlingen les kunnen geven.” Hij zei te denken aan ‘buurthuizen en sporthallen’.
 2. LIVE | Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen daalt onder de 500, slechts 585 nieuwe besmettingen
  CORONAVIRUS

  LIVE | Aantal coronapa­tiën­ten in ziekenhui­zen daalt onder de 500, slechts 585 nieuwe besmettin­gen

  Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is tot onder de vijfhonderd gedaald. Op intensive cares en verpleegafdelingen liggen nu 491 mensen met Covid-19. Het afgelopen etmaal registreerde het RIVM slechts 585 nieuwe besmettingen. Dat is het laagste aantal sinds 1 september vorig jaar. Het laatste nieuws rond het coronavirus lees je in ons liveblog. De oudere berichten vind je hier.