Ronald Jonkman op het festivalterrein van Legends of Rock Tribute Festival XXL in Raalte.
Volledig scherm
PREMIUM
Ronald Jonkman op het festivalterrein van Legends of Rock Tribute Festival XXL in Raalte. © Shody Careman

Normaal hoppen ze van festival naar festival, nu is agenda leeg: ‘Vakantie, onwerkelijk’

Normaal gesproken hoppen ze ’s zomers van festival naar festival. Nu is de agenda van deze decorbouwers, dj’s en vrijwilligerscoördinatoren griezelig leeg. Wat is hun plan B?

 1. Vierdaagsefan Wilma loopt de Alternatieve Vierdaagse: ‘Ik liep al toen ik 10 jaar was’
  Indebuurt Nijmegen

  Vierdaag­sefan Wilma loopt de Alternatie­ve Vierdaagse: ‘Ik liep al toen ik 10 jaar was’

  Wilma Ebben (55) heeft een traantje weggepinkt toen ze zeker wist dat de Vierdaagse van 2020 afgelast werd. Voor de geboren en getogen Nijmeegse zou het maar liefst de 44e deelname worden. Daarmee is zij de jongste wandelaar die zo vaak de Vierdaagse liep. Wilma: ,,Ik deed voor het eerst mee toen ik tien jaar was. Dat mocht niet, maar mijn ouders smokkelden met mijn geboortedatum bij de inschrijving. Ik wilde zó graag”. Als troost doet Wilma mee aan de Alternatieve Vierdaagse.
 2. Geen Rock Werchter, maar Rock Weiland: Martijn creëerde een ‘festivalternatief’ met vrienden

  Geen Rock Werchter, maar Rock Weiland: Martijn creëerde een ‘festival­ter­na­tief’ met vrien­den

  Pinkpop, de plaatselijke muziekfeesten op het plein en Rock Werchter: stuk voor stuk evenementen die geen 2020-editie zullen hebben. Mooi balen voor miljoenen mensen die jaarlijks een festival bezoeken. Martijn (43) is vaste bezoeker van het Belgische muziekfestival Rock Werchter en dit jaar was hij er begin juli ook weer bij geweest. Het liep anders, maar met een lading goede wil beleefde hij alsnog een weekend voor in de boeken.
 3. Michel doet mee aan de Alternatieve Vierdaagse: ‘Ik ga niet in een afritsbroek lopen’
  Indebuurt Utrecht

  Michel doet mee aan de Alternatie­ve Vierdaagse: ‘Ik ga niet in een afrits­broek lopen’

  De Nijmeegse Vierdaagse gaat dit jaar niet door. Voor Utrechter Michel van Kats (38) niet per se jammer, want hij had zich niet opgegeven voor de editie van dit jaar. Toch doet hij mee met de Alternatieve Vierdaagse, een deelname die uit ‘nood’ is geboren. Waar hij zich normaal ieder jaar voorneemt om een aantal sportdoelen te halen, bleef het lijstje van dit jaar vanwege verschillende omstandigheden leeg. Door mee te doen aan de Alternatieve Vierdaagse kan hij zichzelf alsnog een doel stellen en dat (hopelijk) afvinken!