Nederland,  Schijndel , een stileven zonder werklieden die aan het oipbouwen zijn voor  festival Paaspop.
Volledig scherm
Nederland, Schijndel , een stileven zonder werklieden die aan het oipbouwen zijn voor festival Paaspop. © copyright Marc Bolsius

Nu is het definitief: geen Paaspop 2020

UPDATESCHIJNDEL - Het kan voor niemand nog een verrassing zijn, ook door muziekfestival Paaspop 2020 in Schijndel gaat een dikke streep. De ingrijpende maatregelen van het kabinet om verdere verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te beperken, zijn verlengd van maandag 6 april tot maandag 1 juni 2020. 

Anouk stond meerdere keren op Paaspop en zou ook dit jaar een van de headliners zijn. Maar daar gaat nu door het coronavirus dus een dikke streep door.
Volledig scherm
Anouk stond meerdere keren op Paaspop en zou ook dit jaar een van de headliners zijn. Maar daar gaat nu door het coronavirus dus een dikke streep door. © ANP

Kort na de persconferentie van het kabinet verscheen maandagavond een verklaring op de website, Facebookpagina en andere social media van Paaspop. De organisatie meldt hierin dat tickets geldig blijven voor de volgende editie in 2021. Ook komt er de mogelijkheid tot teruggave van het aanschafbedrag. ‘Deze mogelijkheden worden later gecommuniceerd', aldus de organisatie. 

‘We hebben de laatste weken veel gesproken en overlegd met overheidsinstellingen en met de gemeente Meierijstad. De gezondheid en veiligheid van bezoekers, bands, crew en vrijwilligers en alle andere vele betrokkenen gaat boven alles en heeft -altijd- onze hoogste prioriteit', aldus de organisatie.

Verzekeringskwestie 

Uit reacties van anderen bleek eerder al dat het nog niet afgelasten vooral om verzekeringskwestie ging.  Als Paaspop zelf de stekker zou trekken uit de editie 2020, kon het mogelijk geen beroep doen op overmacht. Paaspop stond gepland van vrijdag 10 april tot en met zondag 12 april, terwijl het verbod op evenementen tot vanavond alleen gold tot en met maandag 6 april. Juridisch gezien was er dus geen sprake van een verbod voor Paaspop. En dan kan de verzekering moeilijk doen, zo bevestigden kenners.  

Werk ligt al lang stil 

Het werk aan het festivalterrein aan de Heikampen in Schijndel ligt al sinds donderdag 13 maart stil. De organisatie nam dit besluit omdat het zeer onzeker was of het festival door kon gaan. Een definitieve afgelasting volgde dus pas deze maandag 23 maart. 

‘In 2021 zijn we terug', stelt Paaspop verder in de verklaring. ‘Markeer 2, 3 en 4 april alvast in de agenda. Laten we volgend jaar met zijn allen de mooiste Paaspop-editie ooit neerzetten.’

En tot slot: ‘Aan alle getroffenen, mensen in de zorg, leveranciers, alle collega festival- en evenementenorganisaties: wij denken aan jullie in deze tijd, en wensen jullie veel wijsheid en sterkte.’