Voorlopig moeten bewoners en hun naasten van de meeste verpleeghuizen van zorgstichting Laverhof, gevestigd in Schijndel, het hier mee doen: contact op enige afstand. In drie van de vier verpleeghuizen is de corona-brandhaard nog niet gedoofd.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorlopig moeten bewoners en hun naasten van de meeste verpleeghuizen van zorgstichting Laverhof, gevestigd in Schijndel, het hier mee doen: contact op enige afstand. In drie van de vier verpleeghuizen is de corona-brandhaard nog niet gedoofd. © Laverhof

Pa of ma bezoeken: meeste verpleeghuizen in Meierij durven maandag nog niet open

Pa of ma in het verpleeghuis bezoeken zit er nog even niet in. Tenminste niet in drie van de vier verpleeghuizen van de stichting Laverhof, waaronder St. Barbara en Mgr. Bekkershuis in Schijndel. Omdat ze nog niet vrij van het coronavirus zijn. Slechts één van de vier huizen, de vestiging in Uden, kan vanaf maandag het iets lossere bezoekregime hanteren dat het Rijk toestaat.

En van de twaalf verpleeghuizen van de Boxtelse Zorggroep Elde Maasduinen ontvangen slechts twee van de twaalf locaties maandag weer bezoekers. ,,We openen de huizen gefaseerd, want het is een enorm logistieke operatie”, zegt directielid Jan-Kees Metz. ZGEM gebruikt daarvoor de komende drie weken. ,,Dat is zeker zuur voor de mensen in de huizen die later aan de beurt komen. En voor hun naasten.”