Onder bloeddonoren hebben bijna zeven van de tien mensen antistoffen tegen het coronavirus.
Volledig scherm
Onder bloeddonoren hebben bijna zeven van de tien mensen antistoffen tegen het coronavirus. © Shutterstock

Percentage bloeddonoren met antistoffen bijna 70 procent

Het percentage bloeddonoren met antistoffen tegen het coronavirus is gestegen van 54 procent eind mei tot 69,5 procent op dit moment. De stijging is vooral te danken aan de vaccinaties, meldt de onderzoeksafdeling van bloedvoorziening Sanquin.

 1. Deltavariant deze zomer dominant in Nederland, maar versoepelingen niet in gevaar
  Play
  VIDEO

  Deltavari­ant deze zomer dominant in Nederland, maar versoepe­lin­gen niet in gevaar

  De zogeheten deltavariant van het coronavirus is ook in Nederland aan een opmars bezig. Het RIVM verwacht dat de variant - die als eerste opdook in India - in de loop van deze zomer de meest voorkomende coronavariant in ons land zal zijn. Maar het is niet de verwachting dat het oprukken van de variant op korte termijn zal leiden tot hogere ziekenhuisopnames. Ook zijn de versoepelingen in juni en juli niet in gevaar, stelt het RIVM. ,,Vaccins bieden bescherming: ook tegen de deltavariant.’’
 2. Filmmaker stond oog in oog met wolven op de Veluwe en maakte unieke beelden: ‘Ik hield mijn adem in’
  PREMIUM
  Video

  Filmmaker stond oog in oog met wolven op de Veluwe en maakte unieke beelden: ‘Ik hield mijn adem in’

  Vier jaar lang lag hij verstopt in de bossen van de Veluwe. Filmmaker Cees van Kempen maakte een uniek document over de terugkeer van de wolf in Nederland. Hij slaagde erin welpen op de Veluwe vast te leggen, de dynamiek van de roedels en het opmerkelijke aanpassingsvermogen van de wolf aan de Nederlandse omstandigheden. De film gaat februari volgend jaar in première. Wij hebben exclusief de eerste beelden én spraken de maker.