Volledig scherm
Team De Rooy © Willy Weyens

Gerard de Rooy schuift plaatsje op na diskwalificatie Rus

dakar rallyTeam De Rooy is tevreden over de prestaties van de vier trucks tijdens de vijfde etappe van de Dakar Rally. De vier verloren weliswaar tijd, maar niet zoveel als in de voorgaande dagen. Al is er nog wat onduidelijkheid over de uitslagen.

Dat zit zo: het tweede deal van de special werd afgelast. De organisatie zag zich genoodzaakt de wedstrijd voor auto's en vrachtwagens in te korten vanwege de opkomende mist. De vier Iveco’s van Team De Rooy bleven redelijk in het spoor van de Kamazzen tussen de plaatsen 4 en 8, met voor de verandering Maurik van den Heuvel uit Boekel als beste man.

Van Kasteren

Janus van Kasteren kwam ongeschonden aan de finish. Hij verloor wel wat tijd. Hij kwam in een greppel terecht. Ton van Genugten van Team De Rooy heeft nog geprobeerd om hem los te trekken, maar dat lukte niet. Een ander team lukte dat wel. ,,Hij heeft ongeveer vier uur verloren, maar het belangrijkste is dat de truck zonder schade verder kon rijden.’’

In het klassement schoof Gerard de Rooy een plaatsje op, naar plek drie. De Rus Andrey Karginov is namelijk gediskwalificeerd nadat hij een toeschouwer had aangereden. De Rus stopte niet na het incident.