Volledig scherm
Oranjefans kijken naar de wedstrijd tussen Nederland en Mexico tijdens het WK 2014. © ANP Kippa

Unicum voor provinciehuis: debat op groot scherm, buiten

DEN BOSCH - Een vergadering van Provinciale Staten: normaal wordt die bekeken door anderhalve man en een paardenkop. Hoe anders is dat vrijdag, wanneer de provinciale politici een beslissing moeten nemen over de toekomst van de veehouderij.

Volledig scherm
De Bois Le Duc-zaal in het provinciehuis was twee weken geleden goed gevuld. © Hugo Bens via Twitter

Het debat is live te volgen op een groot scherm, buiten voor het provinciehuis. Het lijkt het WK voetbal wel.

De provincie verwacht een grote opkomst van boeren, burgers, milieuclubs en andere belanghebbenden en geïnteresseerden. Daarom is sowieso de grote Bois Le Duc-zaal op de begane grond vrijgemaakt. Maar die zat twee weken terug, toen een eerste oordeelsvormend debat over de veehouderijplannen plaatsvond, al rammetje vol. Omdat het vrijdag nog drukker belooft te worden, is het idee voor de buitenvertoning ontstaan.

Een korte blik op het weerbericht wijst uit dat het vrijdagmiddag prima debatkijkweer is. Maximaal 26 graden, een licht briesje, geen regen.  

Er is koffie, thee en water verkrijgbaar. Ook zijn er sanitaire voorzieningen, meldt de provincie. Bezoekers kunnen parkeren op het nabijgelegen transferium; aangeraden wordt overigens om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen.