Volledig scherm
Het tienjarig bestaan van Den Boogaard wordt overstemd door commotie rondom het ontslag van voormalig beheerder Cees de Laat. © Joris Buijs / Beeld Werkt

Eijffinger kan maar geen Moergestelnaar voor Den Boogaard-bestuur vinden

MOERGESTEL - Al anderhalf jaar is Sylvester Eijffinger als voorzitter op zoek naar een Moergestelnaar voor het stichtingsbestuur van Cultuurcentra Oisterwijk Moergestelnaar (COM).

,,Het valt niet mee iemand te vinden met verstand van cultureel ondernemerschap", reageert Eijffinger op kritiek dat Moergestel geen stem in zijn bestuur heeft. Die klinkt des te luider na het ontslag van Cees de Laat, die tien jaar lang het gezicht van het gemeenschapshuis was. 

Eijffinger wilde ook maandag niet op dat arbeidsconflict ingaan: ,,Maar natuurlijk sta ik wel achter mijn directeur." Het Moergestels manco in zijn bestuurssamenstelling verklaart hij zo: ,,We moesten toen Tiliander en Den Boogaard zo goed als failliet waren ineens aan de bak."

September 2015 trad Eijffinger aan, met Toine van de Klundert, Jan Emmen, Jan Spijkers, Rob Mallens en Angelique van de Wouw als zijn bestuursleden. De laatste heeft inmiddels, als vertegenwoordiger van de gemeente, geen stemrecht meer. Als agendalid kan ze wel aanschuiven bij bestuursvergaderingen.

Het Oisterwijks college heeft al voor het ontslag van De Laat bij Eijffinger erop aangedrongen ook een Moergestelnaar in het COM-bestuur te benoemen. ,,Maar dat is dus ook onze wens", aldus Eijffinger.  

Inmiddels zwelt ook vanuit de kring van vrijwilligers en oud-medewerkers de kritiek op directeur Ruud van Eeten aan.

Volledig scherm
Oproepkracht Nick Heesakkers licht zijn vertrek bij Den Boogaard toe © Facebook
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.