Volledig scherm
Martien Mathijssen poseert bij zijn boerderij met dromedarissen aan de Kerkhovensestraat (2000). © pve/patrick guitjens

Oisterwijk wacht donderdagavond een hete raadsvergadering

OISTERWIJK - Twee leden van de Oisterwijkse gemeenteraad zullen zich niet verheugen op de vergadering van donderdagavond. Van zowel Martien Mathijssen (Algemeen Belang) als Patrick Simons (VVD) staat hun integriteit ter discussie.

Beide kwesties staan aan het eind van de agenda, nog net voor het interpellatiedebat dat de PGB heeft aangevraagd over de crisis die rondom Den Boogaard is ontstaan door het ontslag van Cees de Laat, die tien jaar lang het beheer voerde over het gemeenschapshuis. Burgemeester Hans Janssen en VVD-wethouder Ina Batenburg zullen daarover ook door andere partijen stevig ondervraagd worden.

Oud-wethouder Mathijssen raakte in opspraak door twee bouwkwesties rond zijn woonboerderij aan de Kerkhovensestraat. De bezwaren die Mathijssen tegen het intrekken van een bouwvergunning en het opleggen van een bouwstop heeft ingebracht, zijn onlangs nog door het college ongegrond verklaard.

Patrick Simons is het lijdend voorwerp van de zoektocht naar degene die als 'Miranda Koster' via ingezonden stukken met name oppositiepartijen PGB en PrO op de korrel nam. De verdenkingen zijn velerlei.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.