Volledig scherm
Vele honderden knuffels vormen het belangrijkste deel van de gedenkplek bij Oss-West. © Peter van Erp

Gedenkplek spoordrama Oss blijft nog even

OSS - De gemeente Oss heeft nog geen concrete datum waarop de gedenkplek voor het spoordrama bij station Oss-West wordt ontruimd. Ook maandag, de dag van de samenkomst in theater De Lievekamp, werd de plek weer veelvuldig bezocht door rouwende bezoekers. Het is mede afhankelijk van deze behoefte hoe lang de plek blijft bestaan. 

Een delegatie van NS-medewerkers die tot de genodigden voor de samenkomst behoorden wandelde na afloop naar de gedenkplek. De glowsticks die zij in het theater kregen om met de hele zaal alle kleuren van de regenboog uit te beelden werden bij de gedenkplek opgehangen. 

De gedenkplek bij Oss-West wordt door de gemeente beheerd. Er zijn open punttenten over de knuffels, knutsels, kransen, kaarsen en briefjes geplaatst om de spullen te beschermen tegen weersinvloeden. Er wordt achter de schermen nagedacht over een toekomstige bestemming voor met name de enorme hoeveelheid knuffels die zijn achtergelaten. 

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”