Volledig scherm
Een elektrisch aangedreven voertuig van Stint Urban Mobility. © ANP

Inspectie organiseert bijeenkomst over verbetervoorstellen Stint

UpdateDe Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT) organiseert vrijdag een bijeenkomst waar mensen concrete verbetervoorstellen voor de elektrische bolderkar Stint kunnen presenteren. Ook is vandaag bekend geworden dat er meerdere partijen geïnteresseerd zouden zijn om het noodlijdende bedrijf over te nemen. De bolderkarren van Stint werden eind september verboden nadat vier kinderen omkwamen in een ongeval met de kar. 

Wie er vrijdag allemaal aanwezig zijn bij de bijeenkomst van ILenT wordt niet bekendgemaakt. Iedereen die een verbetervoorstel voor de Stint had, kon zich de afgelopen tijd aanmelden. De aanmelding is inmiddels gesloten. Het resultaat van het onderzoek wordt rondom de jaarwisseling gepresenteerd, samen met het veiligheidsonderzoek van TNO waar verschillende veiligheidsniveau's van de stint worden getest.

De toekomst van Stint ziet er onzeker uit. Eigenaar Edwin Rensen heeft een eerdere aanvraag voor faillissement inmiddels weer ingetrokken, maar het is niet bekend of hij het bedrijf van de hand wil doen, of dat hij een doorstart voor ogen heeft. Rensen heeft laten weten dat hij in ieder geval de lopende procedures wil afwachten. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur zei vorige week nog dat ze kans ziet dat de Stint terugkeert op de weg. 

De bolderkarren werden eerder verboden na het ongeval in Oss eind september. Vier jonge kinderen kwamen om op een spoorwegovergang. Een 11-jarig meisje en een 32-jarige begeleidster raakten zwaargewond.

Vandaag maakte de NOS bekend dat er diverse kandidaten zijn die interesse hebben om Stint over te nemen. Wie dat zijn, is niet bekend. Stint is vandaag zelf niet bereikbaar voor commentaar. 

Oss

Op de spoorwegovergang in Oss wordt vandaag onderzoek gedaan naar de invloed van eventuele straling op de Stint, waardoor deze niet meer kon remmen. De metingen op zullen waarschijnlijk een dag of zes duren. De uitkomsten van het onderzoek worden rond de jaarwisseling verwacht.