Volledig scherm
Een lang spandoek kondigt de komst van Het Torentje aan. © Paul Driessen/BD

Kinderopvang Okido opent tweede locatie in Oss

OSS - Kinderopvang Okido opent komende maandag zijn tweede locatie in Oss. De nieuwe vestiging heet Het Torentje en staat strak naast het eerste dagverblijf van de organisatie. Een feestelijke opening blijft uit, door het Osse spoordrama van bijna een jaar geleden. 

Bij dat ongeluk waren vijf kinderen en een leidster van Okido betrokken. Het is ook de reden dat de eigenaar van Okido nu geen toelichting geeft op de uitbreiding. Het ligt voor hem te gevoelig. Wel maakt de eigenaar met een meters lang spandoek aan de drukke Euterpelaan gewag van de komst van het nieuwe kinderdagverblijf. 

Achter het hek wordt druk gewerkt om het pand op orde te hebben voor de opening van Het Torentje. Naast de grote container vol puin staan nieuwe hekwerken en speeltoestellen. Binnen zet een bouwvakker de laatste puntjes op de i in het pand waar eerder onder meer Stichting Peuterwerk Oss gebruik van maakte.

Het Torentje houdt zondag 25 augustus een open dag, van 10.00 tot 14.00 uur. De nieuwe locatie heeft 48 plaatsen voor kinderopvang en 22 voor buitenschoolse opvang. De eerste locatie van Okido opende bijna drie jaar geleden en kwam voort uit het gelijknamige speelparadijs. Dat zit ook nog steeds in het pand.

  1. Oss als kermisstad:  ‘Niet de grootste, wel de vaakste’
    PREMIUM
    Column

    Oss als kermisstad: ‘Niet de grootste, wel de vaakste’

    Het nieuwe wijkcentrum in Ussen wordt gecanceld. Dat snap ik best. De kermis was afgelopen, en iedereen was tot de conclusie gekomen dat zolang er kermis is, er helemaal geen geld uitgegeven hoeft te worden aan dorpshuizen, wijkcentra oftewel multifunctionele accommodaties. Alles wat je nodig hebt zijn een paar attracties en een poffertjeskraam. Iedereen komt er, uit alle wijken, uit alle bevolkingsgroepen, -lagen, en -klassen.