Volledig scherm
De knuffels zijn veilig opgeborgen bij de Gemeentewerf. © Roy van der Lee/BD

Meer dan 4.000 knuffels achtergelaten op herdenkingsveld spoordrama Oss

VIDEOOSS - Bij het opruimen van het herdenkingsveld hield de gemeente het vorige week nog op 2.000. Maar nu blijkt dat het werkelijke aantal knuffels dat werd achtergelaten voor de slachtoffers van het spoordrama in Oss dik twee keer zo hoog ligt. In drie weken tijd werden er precies 4.040 knuffels neergelegd.

In de ochtend van 20 september kwamen vier jonge kinderen om het leven bij een tragisch ongeval op de spoorwegovergang bij station Oss-West. Nog diezelfde dag ontstond even verderop spontaan een herdenkingsveld. Mensen kamen er drie weken lang bij elkaar om hun verdriet te delen. In die periode werden er duizenden bloemen, kaarsen, kaarten en knuffels achtergelaten. De gemeente plaatste tenten die de spullen beschermden tegen weer en wind.

Vorige week donderdag werd het herdenkingsveld opgeruimd. Alle achterlaten spullen worden nu bewaard in een loods op de gemeentewerf. Daar werden de knuffels maandagmorgen geteld en in handzame dozen gestopt. Het bleken er precies 4.040 te zijn, veel meer dan de gemeente vorige week bij het opruimen vermoedde. Voor de knuffels wordt op later moment een nieuwe bestemming gezocht. Daarover wordt met de nabestaanden overlegd zodra zij daar aan toe zijn. 

In onderstaande video is te zien hoe ze de knuffels weghaalde:

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”