Volledig scherm
Minister Arie Slob tijdens een eerder schoolbezoek in Goes. © Marcelle Davidse

Minister Slob bezoekt door spoordrama getroffen school in Oss: ‘Veel respect voor jullie inzet en zorg’

OSS - Minister Arie Slob was maandagmiddag te gast bij basisschool De Korenaer in Oss. Tijdens een bliksembezoek maakte hij kennis met directeur Peter Janssen en sprak hij zijn waardering uit voor de manier waarop de school zich opstelde na het spoordrama in Oss. Daarbij kwamen vier leerlingen van de Koreaner om het leven. Een vijfde leerling raakte ernstig gewond.

De minister, verantwoordelijk voor onder meer basis- en voortgezet onderwijs, nam zelf het initiatief voor het bezoek. ,,Het was heel informeel", zegt directeur Peter Janssen. ,,We hebben elkaar de hand geschud en samen met het bestuur van de scholenkoepel een halfuurtje gepraat. Vooral over de manier waarop we als school door deze vreselijke periode proberen te komen. Het ene moment gaat dat wat beter dan het andere.”

Bij het tragische ongeval kwamen op donderdagochtend 20 september vier jonge kinderen om het leven toen een Stint op een trein botste. Een begeleidster en een vijfde kind raakten ernstig gewond. Nog diezelfde avond ontstond bij station Oss-West een spontane herdenkingsplek. Bij een inzamelingsactie werd meer dan een kwart miljoen euro opgehaald voor de nabestaanden. Samen met een speciale stichting bekijken zij inmiddels wat de beste bestemming voor dat geld is. 

‘Mooi dat hij zijn betrokkenheid laat zien’

Ruim twee weken na het ongeval vond bij theater de Lievekamp een herdenkingsbijeenkomst voor de jonge slachtoffers plaats. Slob was daarbij aanwezig, maar tot een ontmoeting met schooldirecteur Janssen kwam het toen niet. De minister is de school echter niet vergeten, zo bleek maandagmiddag wel ,,Hij was erg geïnteresseerd, had alle interviews in de kranten ook gelezen. Mooi dat een minister op deze manier zijn betrokkenheid laat zien.”

De Korenaer heeft vooraf bewust geen ruchtbaarheid aan het bezoek gegeven.