Volledig scherm
Niek kreeg eerder dit jaar al een kinderlintje van de gemeente Oss. © Van Assendelft

Na kinderlintje maakt Niek (16) ook kans op Nationale Kinderprijs voor ‘heldenrol’ bij spoordrama Oss

OSS - De zestienjarige Niek van den Elzen is één van de laatste tien genomineerden voor de Nationale Kinderprijs. De jonge Ossenaar hield voorbijgangers weg bij de plek van het spoordrama, zodat zij de gevolgen van het ongeluk niet met eigen ogen hoefden zien. 

Volgens de jury staat het optreden van Niek symbool voor een belangrijke waarde in de samenleving: dat we elkaar helpen waar dat kan. Of het nu om grote of kleine dingen gaat. Voor zijn actie kreeg hij eind vorig jaar al een SP-kinderlintje opgespeld. Burgemeester Wobine Buijs roemde het optreden van Niek toen. ,,Ik heb veel bijzondere verhalen gehoord, maar dit is wel één van de mooiste.”

De Kinderprijs, voluit de Nationale Cees de Veer Kinderprijs, wordt komende vrijdag in Utrecht uitgereikt. De winnaar mag 1000 euro besteden aan een goed doel naar keuze én spreken tijdens een nader te bepalen landelijke bijeenkomst. Andere genomineerden zetten zich bijvoorbeeld in voor het opruimen van zwerfafval, voor gastlessen over de Tweede Wereldoorlog of tegen zwerfafval. Het is de eerste keer dat de prijs wordt uitgereikt. 

  1. Wagens met te hoge decibellen ontsieren de optocht in Megen

    Wagens met te hoge decibellen ontsieren de optocht in Megen

    MEGEN - Wie op zaterdagmiddag naar Megen rijdt voor de optocht, verwacht leuke loopgroepen . Keiendonk (Megen) heeft in de loop der jaren een naam opgebouwd voor zulke groepen. Die waren er ook wel. De groep onder auspiciën van Jan van de Oever zal zich gelukkig prijzen dat ze vooraan in de optocht hebben gelopen. Achter hen ontspon zich een lawine van geluid dat voor veel bezoekers de noodzaak gaf om hun vingers in de oren te doen.