Volledig scherm
PREMIUM
Politiemensen aan het werk op de dag van het drama. © Charles Mallo

Politie trekt lessen uit spoorongeval Oss: meer aandacht voor agent na drama

OSS - De politie leert van het spoordrama in Oss. Ze gebruikt de ervaringen in de nasleep van het ongeval om andere korpsen te helpen bij het verwerken van traumatische gebeurtenissen. Officier van Dienst Franklin 't Zand, die na het spoordrama een paar weken thuis zat, juicht het initiatief van harte toe. 

Het drama van 20 september, waarbij vier jonge kinderen om het leven kwamen en twee zwaargewonden vielen, maakte ook op politiemensen diepe indruk. Maar in de meeste gevallen gingen zij in de dagen en weken daarna gewoon weer aan het werk, zonder het ongeluk te verwerken. In een aantal gevallen leidde dat later tot problemen. 

  1. Wagens met te hoge decibellen ontsieren de optocht in Megen

    Wagens met te hoge decibellen ontsieren de optocht in Megen

    MEGEN - Wie op zaterdagmiddag naar Megen rijdt voor de optocht, verwacht leuke loopgroepen . Keiendonk (Megen) heeft in de loop der jaren een naam opgebouwd voor zulke groepen. Die waren er ook wel. De groep onder auspiciën van Jan van de Oever zal zich gelukkig prijzen dat ze vooraan in de optocht hebben gelopen. Achter hen ontspon zich een lawine van geluid dat voor veel bezoekers de noodzaak gaf om hun vingers in de oren te doen.