Duncan Laurence terug op Nederlandse bodem, fans wachten op Schiphol

UpdateSongfestivalwinnaar Duncan Laurence is geland op Schiphol. Een paar uur eerder was hij vertrokken uit Tel Aviv, de stad die dit jaar gastheer was van het muziekspektakel. De 25-jarige singer-songwriter uit Hellevoetsluis sleepte namens Nederland voor het eerst in 44 jaar de felbegeerde titel binnen met het nummer Arcade.

Duncan en zijn team wordt in aankomsthal 4 op Schiphol opgewacht door tientallen fans. De winnaar van het Eurovisiesongfestival landde rond 16.45 uur op de luchthaven.

Bij de schuifdeuren hangen rood-wit-blauwe ballonnen en er staat een bord met de aankondiging dat de zanger hier straks naar buiten komt. Mensen hebben Nederlandse vlaggen bij zich met daarop onder meer #teamduncan. Ook hebben sommigen zich uitgedost in oranje shirts of met rood-wit-blauwe bloemenkransen of hoedjes.

Het duurt naar verwachting nog wel even voordat de artiest zijn opwachting maakt. Hij geeft eerst een persconferentie.

Aandacht

In Nederland is volop aandacht voor de prestatie van Duncan Laurence. Morgenochtend staat De Ochtendshow to go van deze krant in het teken van het Eurovisie Songfestival. Vanavond besteed het tv-programma Pauw zal uitgebreid aandacht aan het songfestival. Niet alleen Duncan zit aan tafel, ook zijn hele team, met onder meer Ilse DeLange, komt mee. Ook Hart van Nederland, Shownieuws en RTL Boulevard staan stil bij de Nederlandse winst bij de zangcompetitie.

De gemeente Hellevoetsluis gaat Duncan huldigen, al is nog niet bekend wanneer en hoe.

Volledig scherm
AMERSFOORT - Amersfoort is "ontzettend trots op onze Duncan Laurence". De 25-jarige zanger die zaterdagavond het Eurovisiesongfestival won, woont in Amersfoort. De stad denkt nog na over een huldiging. © ANP