Volledig scherm
Duncan Laurence © ANP

Tilburg wil Duncan zo snel mogelijk huldigen

TILBURG - De gemeente Tilburg wil Duncan Laurence, de winnaar van het Songfestival, dolgraag op korte termijn in de stad huldigen. Volgens een woordvoerster van de gemeente zal daarvoor contact worden gezocht met de zanger en zijn management. 

,,Er zijn meer steden die Duncan willen huldigen, Hellevoetsluis, Amersfoort, maar wij willen dat ook. Tilburg is een stad van makers, van talenten.” Duncan studeerde aan de Rockacademie in de  stad, is in 2018 afgestudeerd en woonde tot voor kort in Tilburg. 

,,We zijn natuurlijk afhankelijk van wat Duncan zelf wil en of zijn agenda een huldiging toelaat. Daarover spreken we met zijn management. Wij zijn zó enthousiast, het was fantastisch. Als het aan ons ligt komt er daadwerkelijk een huldiging.” Over een locatie is nog niets bekend. ,,Binnen, buiten, grootschalig, kleinschalig, daarover gaan we praten.”  Alle fracties in de Tilburgse gemeenteraad vroegen B. en W. om zich in te zetten voor een huldiging in de stad. 

De gemeente Tilburg is er ook voorstander van dat het Songfestival in 2020 in Brabant wordt georganiseerd, maar ziet Tilburg niet als mogelijke locatie. De fracties van VVD, CDA, GroenLinks, D66 en PvdA in provinciale staten pleiten ervoor om het Eurovisie Songfestival naar Brabant te halen. ,,We moeten zo reëel zijn dat Tilburg geen geschikte accommodaties heeft voor het Songfestival. Poppodium 013 is te klein, maar in Brabant zijn wel andere locaties geschikt. Onze focus ligt op de huldiging.“

  1. Onbegrijpelijk en raar is het, gevaarlijk rijgedrag

    Onbegrijpe­lijk en raar is het, gevaarlijk rijgedrag

    TILBURG - Net op het allerlaatste moment die tractor met gierton inhalen. Of in totaal tegen drie auto's knallen zonder dat je eigenlijk weet wat er is gebeurd. Dan ben je een gevaar op de weg, vindt het Openbaar Ministerie. Twee automobilisten moesten zich recent voor de rechtbank verantwoorden. De eerste verdachte vindt vervolging onterecht. ,,Ik heb hier veel last van gehad. Om nou zo om te gaan met een man van 77 jaar." De tweede is schuldbewuster: ,,Ik heb daarna hulp gezocht."
  2. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.