Volledig scherm
Duncan Laurence op het podium nadat hij het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen. De zanger stond in de finale met zijn lied Arcade. ANP KIPPA SANDER KONING © ANP

Zo viert Tilburg de winst van Duncan Laurence

TILBURG - Miljoenen Nederlandse televisiekijkers zagen zaterdagavond hoe Duncan Laurence geschiedenis schreef. Hij pakte voor het eerst in 44 jaar tijd de winst voor Nederland bij het Eurovisiesongfestival. Tilburg, de stad waar Duncan jarenlang gewoond en gestudeerd heeft, stond op zijn kop. 

Twitter stroomt vol met filmpjes van trotse Tilburgers. Carnavalsgroep Veul Gère was aanwezig op het Piusplein, dat ontplofte van vreugde toen de uitslag bekend werd gemaakt. Raadslid Koen van der Krieken, wethouder Berend de Vries en honderden andere Tilburgers waren ook van de partij. De beelden spreken boekdelen.

  1. Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND - Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.