Volledig scherm
Duncan Laurence op het podium nadat hij het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen. De zanger stond in de finale met zijn lied Arcade. ANP KIPPA SANDER KONING © ANP

Zo viert Tilburg de winst van Duncan Laurence

TILBURG - Miljoenen Nederlandse televisiekijkers zagen zaterdagavond hoe Duncan Laurence geschiedenis schreef. Hij pakte voor het eerst in 44 jaar tijd de winst voor Nederland bij het Eurovisiesongfestival. Tilburg, de stad waar Duncan jarenlang gewoond en gestudeerd heeft, stond op zijn kop. 

Twitter stroomt vol met filmpjes van trotse Tilburgers. Carnavalsgroep Veul Gère was aanwezig op het Piusplein, dat ontplofte van vreugde toen de uitslag bekend werd gemaakt. Raadslid Koen van der Krieken, wethouder Berend de Vries en honderden andere Tilburgers waren ook van de partij. De beelden spreken boekdelen.

  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.