Mingus Vogel (links) en Justus Bruns (rechts) zitten op de Chairwave.
Volledig scherm
Mingus Vogel (links) en Justus Bruns (rechts) zitten op de Chairwave. © Tringa Hasaj

Designers van Ontwerpstudio Vouw: ‘Mensen verslaafd aan elkaar maken’

EINDHOVEN - Voor de Dutch Design Week hebben Justus Bruns (31) en Mingus Vogel (30), designers van Ontwerpstudio Vouw in Amsterdam, hun project Chairwave in het Klokgebouw tentoongesteld.

,,De Chairwave is een rij van vijf stoelen waar mensen alleen maar naast elkaar kunnen zitten. In het midden staat een stoel waar iemand op kan zitten, de rest van de stoelen is dichtgeklapt. Bij het zitten op de middelste stoel, openen alleen de twee stoelen ernaast. Met dit project dwingen we mensen om naast elkaar te zitten en een gesprek te beginnen”, legt Vogel uit. 

Bruns: ,,We zitten constant op onze telefoon met oordopjes in. Daardoor hebben mensen steeds minder contact, wat door de technologie komt. Wij willen laten zien dat technologie ook iets goeds kan zijn. In plaats van mensen verslaafd aan hun telefoon te maken, proberen wij mensen verslaafd aan elkaar te maken.”

,,Het kost steeds meer moeite om een ander te leren kennen. Mensen vinden het altijd ongemakkelijk om naast iemand anders te zitten, maar bij deze stoelen kan je niet anders. De bedoeling is dat mensen naast elkaar gaan zitten en in gesprek gaan. Wat er gebeurt of waarom de stoelen licht geven, is al een aanleiding om het ergens over te hebben”, vertelt Vogel.

  1. Brabants coronanieuws van donderdag | Opnieuw minder coronapatiënten opgenomen, steeds meer teststraten
    PREMIUM

    Brabants corona­nieuws van donderdag | Opnieuw minder coronapa­tiën­ten opgenomen, steeds meer teststra­ten

    De meest recente cijfers tonen dat er opnieuw minder coronapatiënten zijn opgenomen in het ziekenhuizen. Ook gaat het de goede kant op met de mensen die weer herstellen. Het aantal nieuwe patiënten in de Brabantse ziekenhuizen ligt ongeveer gelijk op het aantal mensen dat het hospitaal weer mag verlaten. Wel roepen artsen en de koning op om in het paasweekeinde zoveel mogelijk thuis te blijven, ook motorrijders en wielrenners. De capaciteit in de ziekenhuizen is nog altijd beperkt. Een overzicht van het coronanieuws van donderdag.