Volledig scherm
PREMIUM
Dongense brouwerij Opener brengt exclusief voor Efteling Hotel het biertje Hotel de Bottle. © De Efteling

Dongens biertje Hotel de Bottle exclusief voor hotel De Efteling

DONGEN - Frank Wouters van de Dongense brouwerij Opener loopt met zijn hoofd in de wolken. Hij heeft een eigen bier ontwikkeld dat exclusief in het Hotel van de Efteling verkocht wordt. Hotel de Bottle heet de jongste brouwvrucht. ,,Wij zijn reuze trots, maar ook wat hoteldebotel.” 

Brouwerij de Opener is een kleine brouwerij aan het Veepad in Dongen. Frank Wouters bestiert hier de ketel van vijfhonderd liter, waarin hij sinds 2012 een tiental varianten op het huismerk Opener heeft gebrouwd. ,,We zoeken altijd een verhaal, bier als beleving en hebben zo ook de Efteling benaderd. Het is een fantastisch park en de naam van ons bier past bij de plannen voor het hotel dat de aankleding krijgt dat je in de wolken logeert. Ook ervaar je de verwondering bij elke bezoek aan de Efteling. Zo kwamen we op de naam”, lacht hij.  

  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.